Få bättre förståelse för spelet

27.07.2023

När du kommer i kontakt med oss på Skills FLRBL, oavsett om du är spelare eller tränare, så handlar vårt samarbete om utveckla förståelsen för spelet. Du som tränare kan få vägledning i hur du planerar ditt lags träningar baserat på er nuvarande spelidé eller om du letar efter nya vägar för att utveckla ert spel.


Är du spelare och deltar på någon av våra camper så kommer du med största sannolikhet åka hem med nya insikter kring hur du kan agera ute på planen i matchsituationer tack vare att du kommer se spelet på ett nytt sätt.


På våra Pro-camper jobbar vi med grupper bestående av ett begränsat, mindre antal spelare där du får 5 st träningspass över 2 dagar som pågår 75 minuter. Under våra träningar strävar vi efter att hålla våra deltagare så aktiva som möjligt genom passet, ge dom möjlighet att ta till sig kunskapen och naturligtvis ha roligt.


Vi genomför till stor del våra träningar med övningar som är baserade på matchlika spelsituationer. Vi arbetar med två teman som utgångspunkt, avslut och rörelsemönster, där spelförståelsen är den röda tråden. När man skall göra vad ute på banan?


I och med att vi jobbar med ett mindre antal spelare per pass så kommer man få många repetitioner vid varje övning vilket vi tycker är viktigt. Med vårt träningsupplägg ger vi spelarna chansen att från grunden och hela vägen till spelmoment träna på riktiga matchsituationer.


Avslut: Här får du en fördjupad förståelse för hur du kan komma till fler avslut och hur man kan tänka för att hamna i fler situationer där man kommer till avslut. Målet med träningspassen i temat Avslut är helt enkelt att du skall bli en bättre avslutare.


Rörelsemönster: Detta tema handlar i ännu större utsträckning om att lära sig förstå spelet och vad man som individ kan göra för att skapa bättre förutsättningar för sin formation. Vi startar i nedbrutna matchsituationer för att sen bygga på med moment hela vägen till matchlika spelmoment. Spelmomenten genomförs sedan med hög intensitet för att skapa så matchlika situationer som möjligt.


Vi avslutar sen med matchspel i olika former som t ex 3 vs 3 eller 4 vs 4.


Det här är kärnan i hur vi utbildar spelare. Målet är att vi skall vara med och bidra till en ökad spelförståelse och genom att träna teknik i rätt kontext också stärka ditt "innebandy-IQ"


Tveka inte på att höra av dig om du vill ha mer information om vårt upplägg.