Swedish Floorball Open ny samarbetspartner

05.02.2024

Skills FLRBL inleder ett samarbete med Swedish Floorball Open (SFO). Samarbetet sjösätts i samband med sommarens camp i Västervik (Emil Nilsen FLRBL Camp) som genomförs den 30/6-2/7. Campen följs sedan upp med SFO 2024 den 3-6/7 vilket innebär att det skapats en unik innebandyvecka i en landets vackraste semesterorter mitt i högsommaren.

- Innebandyn i Västervik är på gång och det är helt rätt ställe för att skapa ett evenemang som sticker ut och blir en innebandysnackis mitt i sommaren. Upplägget är unikt och saknar motstycke i innebandysverige, kommenterar Mikael Hill från Skills FLRBL.

Att innebandyn är på gång i Västervik understryks också av den lokala klubbens, Westerviks IBK, tillväxt som gjort att man växt till att bli Smålands fjärde största förening sett till licenser. Jag vill nämna att WIBK också nämna att vi samarbetar med WIBK gällande campen. Tillsammans kommer vi skapa en fantastisk sommarvecka för alla innebandyälskare.

Det här samarbetet sänder en tydlig signal om att blir en stark trio som kommer samarbeta, fortsätter Hill.  SFO är som känt en stor aktör och superproffs när det att arrangera sin utomhusturnering. 

Emil Nilsen FLRBL Camp vänder sig till tjejer och killar födda 2008-2015 med två olika upplägg. Den 30/6 genomförs ett dagläger för födda 2012-2015 som sedan följs upp med ett tvådagarsläger för födda 2008-2011 med möjlighet till övernattning.

- Vårt upplägg kommer ge alla deltagare en rejäl dos med inspiration och motivation till sitt fortsatta innebandyspelare, fortsätter IBF Falun och svenska landslagets stjärnback Emil Nilsen. Vi kommer erbjuda ett schema späckat med innebandy som kommer bli ett perfekt tillfälle att få tips och råd på hur man kan träna för att utvecklas som innebandyspelare. Det kommer också vara ett utmärkt tillfälle att förbereda sig på inför sitt deltagande i SFO. Ett träningsläger helt enkelt.

Nilsen själv kommer i allra högsta grad finnas med ute på golvet under campen och dela med sig av sina bästa tips.

- Det stämmer. Jag älskar innebandy och det här är ett sätt att försöka vara med och inspirera unga lirare till att fortsätta satsa på vår sport. Naturligtvis kommer jag vara med och hålla i träningar under samtliga tre dagar så man kommer få se mycket av mig ute på golvet.

Redan från start så har intresset varit stort för campen.

- Responsen har varit väldigt bra, fortsätter Hill. Redan nu är målvaktsplatserna till vår Pro-camp fullbokade och ungefär hälften av utespelarplatserna uppbokade. Fortsätter det i den takten så kommer det vara fullt ganska snart.

Det är ett meriterat gäng instruktörer som står bakom träningsupplägget. Vad kan man förvänta sig av upplägget och är det här något som alla kan vara med på? – Alla som spelar innebandy i ålderskategorierna kan naturligtvis vara med, flikar Nilsen in. Vårt koncept bygger på individuell utveckling där vi både kommer jobba med skillsträning och spela matcher så nivån passar för dig som drömmer om SSL men också för dig som bara spelar för att det är kul. Alla är välkomna!

Gällande samarbetet med SFO så finns det stora förväntningar enligt Hill.

- SFO är ett välkänt varumärke inom svensk innebandy med sin utomhusturnering på hamnplan i centrala Västervik. Här spelar man från den 3/7-6/7 från seniorålder ner till födda 2015. Vår förhoppning är att vi kan komplettera deras koncept. Tillsammans vill vi attrahera både de lokala innebandyspelarna i Västervik men naturligtvis också spelare från utanför kommunens gränser. Här tänker jag först och främst på orter som Vimmerby och Oskarshamn där innebandykulturen är stark men jag kan också se att vi lockar innebandyspelare från Jönköping, Linköping och Norrköping. Vi vet ju att många checkar in på Lysingsbadet och Västervik Resort för en eller ett par veckors semester under den här perioden. Nu kan man göra det och samtidigt färga sin semester med innebandy.

Sen har vi ju ett enklare alternativ om man bara vill komma på campen och övernatta så kommer vi tillsammans med WIBK erbjuda boende i skolsal.

När det gäller upplägget på campen och vilka som håller i träningarna så vet vi redan nu att en landslagsspelare, Nilsen, och fd förbundskapten för svenska landslaget, Hill, kommer finnas på plats och hålla i träningarna vilket borgar för kvalitet. Men är det färdigt där?

- Absolut inte. Vi kommer inom kort släppa fler instruktörsnamn med SSL och landslagsmeriter, avslutar Hill.

Läs mer om Emil Nilsen FLRBL Camp genom att klicka här

Läs mer om Swedish Floorball Open genom klicka här