Emil Nilsen - Ny Ambassadör för Skills FLRBL

19.01.2024

Vi är väldigt glada att kunna presentera Emil Nilsen, IBF Falun och svenska landslaget, som en av våra två premiumambassadörer för Skills FLRBL. 

- Det känns jättebra att få in Emil i vår verksamhet, kommenterar Mikael Hill från Skills FLRBL. Emil är en fantastisk förebild för alla unga och står för allt vi vill förmedla till våra deltagare. Som spelare har han alla spelmässiga kvaliteter som krävs för att spela på den högsta nivån samtidigt som han hela tiden jobbar med att utvecklas. Trots all spetskvalitet han besitter så är det en fin lagspelare som tar ansvar och bryr sig om sina medspelare och likaså om sina supportrar.

Sedan tidigare finns den fd svenska landslagsmålvakten och världsmästaren, Amanda Hill, med i Skills FLRBLs som den enda premiumambassadören. Nu kompletterar vi med ytterligare ett toppnamn och Emil själv har följande att berätta.

- Det kändes självklart att nappa på det här när jag fick frågan. Att få vara med och inspirera unga spelare och kan jag också komma med några tips och råd som kan bidra till deras utveckling så gör det mig glad. Jag debuterade i landslaget när Micke var förbundskapten och vi har hållit kontakten sen dess så det var ett enkelt beslut att haka på Skills FLRBL. Jag tycker vårt koncept ligger rätt i tiden och håller hög kvalité.

Emil kommer, förutom att vara ett av Skills FLRBLs ansikten utåt, också dyka upp på några av våra aktiviteter och då finnas med som instruktör ute på planen.

- Det stämmer, fortsätter Hill. Sen skall man komma ihåg att Emil har en elitkarriär och satsar mot VM i höst så det blir i begränsad utsträckning han kommer kunna vara på plats. Men när han är på plats så kommer han vara med fullt ut.

Fakta om Emil Nilsen:

Klubb: IBF Falun
Landskamper: 26 A, 10 U19
Meriter: 1 SM-guld, 1 Svenska Cupen-mästare, 1 Champions Cup-mästare, 2 JSM-Guld