Höstlovssuccé i Sävsjö

04.11.2023

Höstlovsupplagan av Skills FLRBL Camp Pro som genomfördes i Sävsjö blev en riktig succé. 20 taggade ungdomar deltog och var grundbulten till vad som blev två toppendagar. 

- Vi har så klart alltid höga förväntningar när vi har våra camper men det här blev något extra, berättade Mikael Hill efter campens avslut. Det är deltagarna som sätter nivån på hur utfallet skall bli och här hade vi förmånen att få jobba med 20 supermotiverade ungdomar och då kan det inte bli annat än bra. 

 På frågan om vad nyckeln till ett lyckat läger är så svarar Hill. 

 - När vi kör Pro-campen så jobbar vi med limiterade grupper för att ge varje individ, både utespelare och målvakter, rikligt med tid att jobba med utvecklingsdetaljer. Det innebär att man får mycket tid med klubba och boll eller i målburen med många tips, råd och instruktioner. För att kunna ta till sig så mycket som möjligt så krävs det att man är bra förberedd och har en bra grundfysik att stå på. Har du det så orkar du både genomföra alla träningar och hålla skärpan uppe på den teoretiska biten. Dom bitarna föll verkligen på plats i Sävsjö. 

 Campen som genomfördes 2-3:e november hade fyra olika teman över de fem träningspassen som var planerade. Utöver det tillkom teori och fyspass samt lite annat smått och gott. 

 - Vi skruvar hela tiden på upplägget mellan våra camper för att utveckla vårt koncept, fortsatte Hill. Dock så ligger våra teman fast från gång till gång. Enligt vår mening är det just dessa områden som är några av dom du kan jobba själva med och snabbt kunna utvecklas som innebandyspelare. 

Nästa tillfälle att delta på Skills FLRBL Camp är i mellandagarna då vi kör Skills FLRBL Camp och Girls Only i helt nybyggda Park Arena.

Mer info hittar du på skillsfloorball.se