Lyckad målvaktsdag hos Husqvarna IK

24.10.2023

Söndagen den 22:a oktober genomfördes en gedigen målvaktsdag hos Husqvarna IK där Skills FLRBL fick förmånen att hålla i upplägget. HIK som till den nyss uppstartade säsongen inlett en satsning på föreningens målvakter under ledning av Martin Nilsson Söderlind 

- Vi vill erbjuda föreningens målvakter och ledare mer kunskap om målvaktsrollen och vi kunde inte vara mer nöjda med genomförandet och uppslutningen, sa Nilsson Söderlind till HIKs hemsida. Kan vi bredda kunskaperna hos befintliga ledare genom det här och kanske utöka antalet ledare i föreningen i roller som tex målvaktstränare ökar sannolikheten för en än mer utvecklande, stimulerande och trygg miljö över tid för våra aktiva.  

Söndagens aktivitet genomfördes i Fagerslätts Sporthall i Huskvarna där dagen inleddes med att målvakterna på blå nivå fick ett teori- och ett praktikpass serverat. Det följdes upp med att målvakterna på röd nivå genomförde två teoripass, två praktikpass och ett pass med hand-eye-coordination under ledning av Tobias Alderhammar.

- Vi är väldigt glada över att Husqvarna IK genom Martin Nilsson Söderlind gav oss förtroendet att vara en så pass stor del i deras projekt som nu blev fallet, sa Mikael Hill från Skills FLRBL. Utfallet av dagen blev enormt bra där vi hade 28 målvakter, en hel del ledare och föräldrar samt mängder av utespelare som slöt upp och var behjälpliga med att var skyttar på övningarna.

Är din förening intresserad av ett liknande upplägg, antingen för målvakter eller utespelare, så kan kontakta oss för mer info.