Lyckade dagar i Falkenberg

13.08.2023

Första upplagan av Skills FLRBL Camp genomfördes veckan som gick i Kattegatthallen, Falkenberg. Ett 40-tal ungdomar deltog på de två uppläggen som fanns att välja på och det var både nöjda deltagare och instruktörer som summerade dagarna.

- Som vanligt är det intensivt när man är mitt uppe i programmet och det känns verkligen som vi utmanat både deltagarna och oss själva, konstaterade Francisco Haraldsson som är en av instruktörerna på Skills FLRBL. Vårt mål är att deltagarna skall få så mycket kunskap som möjligt med sig hem vilket betyder att det blir ett späckat schema. Nu ska vi hem och summera och analysera vad som fungerade bra och om det finns något vi skall justera på till kommande camper.

Skills FLRBL Camp i Falkenberg inleddes på onsdagen då tjejer födda 2007-2010 deltog i vårt koncept Girls Only och som lotsades genom dagens tre träningar av de fd SSL-spelarna Amanda Hill och Amanda Johansson. På torsdagen växlade man om och startade upp PRO-camp där både killar och tjejer i samma åldersgrupp deltog. Här blev det fem träningspass över två dagar med ambitiösa ungdomar som gav allt dom hade i varje situation.

- Vårt koncept bygger på individuell utveckling i mindre grupper, fortsatte Haraldsson. Det gäller framförallt PRO-upplägget där vi jobbar på detaljnivå vilket både ställer krav på oss att leverera men också på deltagarna att komma väl förberedd och vara ordentligt fokuserad under träningspassen.

Under hösten väntar camper i Värnamo och Sävsjö där man i september genomför Skills FLRBL Camp i september på båda orterna och Skills FLRBL Camp Pro i Sävsjö i november.

- Kul att det snart är dags igen. Intresset är stort både i Värnamo och Sävsjö så det kommer bli riktigt bra. Nu ska vi ladda om batterierna innan vi blickar framåt, avslutar Haraldsson.