Underbara dagar i Västervik

05.07.2024

Juni avslutades och juli inleddes i Bökensveds Sporthall där vi genomförde vår första camp i Västervik. Utanför hallen skiftade vädret över de tre dagarna men inomhus sken solen från start till mål.

Campupplägget bestod av tre delar riktade mot tre olika målgrupper. Först ut var vårt yngsta gäng bestående av deltagare födda 2012-2015 som var hos oss över en dag. Man hann med tre innebandyträningar plus lite annat smått och gott som bl a en Skills Competition där deltagarna delades in i fyra lag och fick tävla i olika teknikgrenar.

Den andra målgruppen var den som var på plats måndag och tisdag där deltagarna fick med sig hela fem innebandyträningar, teori och ett par andra aktiviteter över de två dagarna. Här var tjejerna och killarna födda 2008-2011 och lotsades fram av det pedagogiska geniet Francisco "Frallan" Haraldsson som var ansvarig för detta gäng.

Avslutningsvis fanns ett gäng som var på plats alla tre dagar och som gick under arbetsnamnet Skills FLRBL Elite Prospect Camp 2024. Den här gruppen bestod av 23 spelare födda 2008 som under vintern fått en personlig inbjudan efter att ha scoutats av ansvariga från Skills FLRBL.

Under de flesta träningspassen fanns Tobias Möller som är målvaktstränare hos Skills FLRBL med och gav värdefulla tips. Målvakterna fick rikligt med tid tillsammans med Tobbe där man jobbade på detaljer i respektive målvakts spel.

På plats fanns också en av de största innebandyprofilerna som kommit fram ur Westervik IBKs ungdomsverksamhet, Moa Jakobsson. Moa bidrog med sin stora innebandykunskap och med en hel del energi både till ungdomarna som deltog och till ledargruppen.

Mixen av grupper och åldrar fungerade alldeles utmärkt och Bökensveds Sporthall var också den perfekt anpassad för ändamålet. Boendet fanns på gångavstånd, cirka 100 meter, från hallen och lunchen serverades vägg i vägg med densamma. Allt på samma plats med andra ord.

Vi jobbar redan nu för en fortsättning 2025 och kommer släppa information så fort det finns något att informera om.

Förutom gänget med ledare som deltagarna stötte på ute på banan och som höll i innebandydelen så fanns det också ett gäng som drog ett stort lass utanför banan och därigenom skapade förutsättningar för att lägret kunde bli så lyckat.

Vi skickar därför ett stort tack till:

Johnny Olausson
Christian Nilsen
Maria Hill
Åsa Nilsen
Carina Jakobsson
Stisse Jakobsson


Avslutningsvis så vill vi tacka alla er som deltog och som gjorde campen till vår gemensamma.

Vi siktar väl på att göra om det nästa år.

Ha en fortsatt skön sommar!

Emil Nilsen & Micke Hill

Vill du se fler bilder från campen så gör du det här