Amanda & Amanda gästar Skills FLRBL Camp i Falkenberg

30.06.2023

Sommaren är här och snart är vi framme vid urpremiären för Skills FLRBL Camp. Som vi längtar!

Vi kommer att vara igång under tre dagar, 9-11:e augusti, i Kattegatthallen, Falkenberg, med ett fullspäckat schema under dagarna tre. Först ut ur startblocken är vår endagarscamp som vänder sig till tjejer födda 2007-2010. Här kommer deltagarna få tre innebandyträningar och ett fyspass anpassat för innebandyspelare under dagen kompletterat med lite annat smått och gott.

Deltagarna kommer att få träna under överseende av de SSL-meriterade spelarna Amanda Hill och Amanda Johansson som gästar campen.

- Det här är ett bra initiativ för tjejinnebandyn i stort och det var en självklarhet att ställa upp, kommenterar Amanda Johansson. Jag hoppas verkligen att tjejer som har möjlighet att ta sig till Falkenberg den här dagen tar chansen att komma till Kattegatthallen. Att få träna med andra tjejer i samma ålder från olika klubbar är både givande innebandymässigt men ger också chansen att få nya kompisar.

Antalet platser är begränsat och det börjar så smått närma sig fullbelagt med en dryg månad kvar till att dörrarna öppnas. Glädjande är att spridningen på klubbarna som deltagarna representerar är stor där man bland annat hittar Falkenbergs IBK, Varla IBK, Öckerö IBK och Träslövsläge IF bland de representerade klubbarna.

- Det här är en satsning som ligger helt rätt i tiden, fortsätter Amanda Hill. Svensk daminnebandy är stark och framtiden ser oerhört ljus ut. Med evenemang likt Girls Only så ges tjejer ytterligare chanser att både få kunskap och inspiration men också en möjlighet att träffa både nya och gamla kompisar. För mig är det en självklarhet att vara med och ge tillbaka lite av allt jag fått av innebandyn genom åren. 

Skills FLRBL Camp - Girls Only genomförs den 9:e augusti och följs sedan upp av Skills FLRBL Camp Pro som hålls den 10-11:e augusti och som vänder sig både till tjejer och killar. 

Fakta:
Amanda Hill
Klubbar: Jönköpings IK, RIG Umeå IBF, IBF Falun, KAIS Mora IF samt Warberg IC
SSL-matcher: 209
Landskamper: 19 A-landskamper (1 VM-guld), 5 U19-landskamper

Fakta: 
Amanda Johansson: IBK Tygriket, Warberg IC samt Jönköpings IK
SSL-matcher: 149